Okres jesienno-zimowy to czas kiedy nasze zdrowie zostaje wystawione na próbę. Media w sposób aktywny zasypują nas reklamami leków „na odporność, przeziębienie i grypę”. A gdyby tak wspomóc zdrowie naturalnymi sposobami np. za pomocą mikrokapsułkowanych preparatów miodu pszczelego.
Sposób otrzymywania mikrokapsułek umożliwia pełne zachowanie składników odżywczych i korzystnych substancji bioaktywnych, a nawet zwiększenie jego bioaktywności. Wdrożenie naszego rozwiązania sprawdzi się doskonale jako suplement diety ( o ukierunkowanym i kontrolowanym uwalnianiu w jelicie) oraz jako składnik recepturowy nowych innowacyjnych produktów z branży spożywczej, farmaceutycznej czy kosmetycznej (preparat przyspieszający gojenie ran) o istotnie zwiększonych właściwościach funkcjonalnych.
Wynalazek powstał w Instytucie Technologii i Analizy Żywności.
W celu uzyskania większej ilości informacji o technologii i możliwościach współpracy zachęcamy do kontaktu z nami lub z Centrum Innowacji i Przedsiębiorczości PŁ www.p.lodz.pl